
Ovocné šťavy a džúsy neodmysliteľne patria aj k príprave miešaných drinkov. Preskočme otrepanú klasiku, ktorou je vodka s džúsom a pozrime sa na niekoľko koktailových inšpirácií, ktoré prekvapia jednoduchosťou prípravy a v lete zaručene osviežia.
Okrem nasledujúcich tipov skúsme aj twisty na ďalšie obľúbené drinky, čo tak napríklad MRAZENÉ JAHODOVÉ DAIQUIRY, MANGO MOJITO, ANANASOVÁ MARGARITA? V krátkosti sa dá povedať, že ovocné šťavy si skvele rozumejú s rumami na prípravu TIKI koktailov.
Jablkový džús vás prekvapí v kombinácii s írskou whisky alebo koreneným rumom s tónmi škorice, tomu hovoríme „ŠTRÚDLA“.
A jedna múdrosť na záver, nikdy nešetrime ľadom!
ZOMBIE
- 25 ml tmavého rumu
- 25 ml bieleho rumu
- 50 ml limetkovej šťavy Rauch Culinary
- 150 ml ananásového džúsu Rauch
- 1 lyžička grenadíny
- dielik pomaranča
Rumy a ovocné šťavy nalejeme do šejkra naplneného ľadom a silne pretrepeme. Precedíme do vysokého pohára naplneného ľadom a potom pomaly prilievame grenadínu. Na koktailovú špajľu napichneme dielik pomaranča a koktailovú čerešňu. Môžeme dozdobiť mätou.
LIQUID SUNSHINE
- 70 ml Rauch Cocos-Ananas
- 40 ml tmavého rumu
- 40 ml sódy
- limetka
- mäta
- ananás
Do pohára plného ľadu pridáme tmavý rum, následne džús Rauch Cocos-Ananas, vytlačíme dielik limetky, dolejeme sódou a zľahka premiešame. Zdobíme mätou a dielikom ananásu.
BLACK APPLE SPICED
- 40 ml Captain Morgan Black Spiced
- 100 ml jablkového džúsu Rauch
- plátok jablka
Do pohára s ľadom pridáme Captain Morgan Black Spiced a dolejeme jablkovým džúsom Rauch, zľahka premiešame, ozdobíme plátkom jablka a servírujeme
MIMOSA
- 75ml pomarančového džúsu Rauch
- 75ml prosecca alebo šampanského
Do pohára na sekt nalejeme najskôr prosecco. Pohár držíme mierne naklonený a prosecco lejeme po skle. Dolejeme dobre vychladeným pomarančovým džúsom Rauch. Alternatíva: BELLINI (50 ml broskyňového džúsu Rauch a 100 ml prosecca).