Vinea Punč
- Vinea punč
- 150 ml Vinea červená
- 100 ml červeného vína
- 15 ml Amaretto Plátok pomaranča
- škorica celá, 2 klinčeky
Postup prípravy
Na tryske zohrejete Vineu spolu s vínom, klinčekmi a škoricou. Je potrebné najprv jemne speniť a potom ju pomaly ohrievať. Do pohára nalejte Amaretto a pridajte nakrájané plátky pomaranča. Následne zalejte zohriatou Vineu a môžete podávať.
Vinea Grog
- 200 ml Vinea (biela)
- 50 ml rumu
- 1 plátok citróna
- 1 škoricová tyčinka (na ozdobu)
Postup prípravy
Na tryske zohrejete Vinea spolu so škoricou. Je potrebné najprv jemne speniť a potom ju pomaly ohrievať. Do pohára nalejte rum a pridajte plátky citrónu. Následne zalejte zohriatou Vineu a môžete podávať.
Vinea Nealko Červená
- 200 ml Vinea (červená)
- 1 plátok pomaranča
- plátok jablka
- škorica celá, 3 klinčeky
Postup prípravy
Na tryske zohrejete Vinea spolu so škoricou a klinčekmi. Je potrebné najprv jemne speniť a potom ju pomaly ohrievať. Do pohára pridajte nakrájané plátky pomaranča a jablka. Následne zalejte zohriatou Vineu a môžete podávať.
Vinea Nealko Bílá
- 200 ml Vinea (bielá)
- 1 plátok pomaranča
- plátok citrónu
- škorica celá, 3 klinčeky
Postup prípravy
Na tryske zohrejete Vineu spolu so škoricou a klinčekmi. Je potrebné najprv jemne speniť a potom ju pomaly ohrievať. Do pohára pridajte nakrájané plátky pomaranča a citrónu. Následne zalejte zohriatou Vineou a môžete podávať.
Winter Red Elixír
- 2,5 dcl Červená Vinea
- Leros Čajový večierok Lipa & Zázvor
- Celá škorica
- Klinček
- Badián
- Zázvor
- Citrón
Postup prípravy
Na parnej tryske si ohrejeme Červenú Vineu s korením. Pomaly pustíme paru aby Vinea nevypenila a hneď vypneme. Po spadnutí peny (2s) môžeme ohrievať rovnako ako klasické víno. Do šálky si pripravíme sáčok LEROS Čajový večierok Lipa & Zázvor a kúsok čerstvého zázvoru s plátkom citróna, zalejeme ohriatou Vineou a podávame.
Levander Punč
- 2 dcl Leros Levanduľové upokojenie
- 5 cl Jablkový džús
- 4 cl Calvados (jablčná pálenka)
- Plátok jablká + škorica
Postup prípravy
Pripravíme silný nálev Leros Levanduľové upokojenie, v pohári premiešame calvados a jablkový džús (barovou lyžičkou). Zlejeme dohromady. Ozdobíme plátkom jablka posypaným mletou škoricou.
Christmas Breakfast
- 1 vrecko čaju Dilmah Earl Grey
- 8 cl Gin
- 2 čajové lyžičky Jahodového jamu
- 3 čajové lyžičky Citrónovej šťavy
- Plátok citróna, ľad
Postup prípravy
Rozstrihneme vrecko čaju Dilmah Earl Grey, vysypeme do šejkra, pridáme gin, jám, citrónovú šťavu a ľad. Spoločne pretrepeme (20 sekúnd) a prelejeme do pohára. Ozdobíme plátkom citróna (alebo sušeného citróna).
Lemon Spirit
- Čierny čaj Dilmah Citrón & Limeta
- 4 cl Hruškovice
- Med
- Plátok hrušky
Postup prípravy
Pripravíme si Čierny čaj Dilmah Citron & Limeta, pridáme čajovú lyžičku medu, hruškovicu a plátok hrušky (môže byť kompótovaná).