Tipy na zahriatie

30. augusta 2024·3 minúty čtení
5alt
Kofola

S príchodom jesene vonkajšia teplota klesá a ľudia dostávajú chuť na teplé nápoje. Nie je divu, že v tomto období rastie konzumácia čajov a kávy, ale aj teplých drinkov. A pretože je jeseň spojená aj s vôňou korenia a zberom jabĺk, hrušiek a tekvíc, nechajte sa inšpirovať našimi nápadmi a obohaťte svoju ponuku o jesenné drinky. Vyskúšajte napríklad malinový dýchánek alebo punč, ktorého súčasťou je Vinea.

Vinea Punč

  • Vinea punč
  • 150 ml Vinea červená
  • 100 ml červeného vína
  • 15 ml Amaretto Plátok pomaranča
  • škorica celá, 2 klinčeky

Postup prípravy

Na tryske zohrejete Vineu spolu s vínom, klinčekmi a škoricou. Je potrebné najprv jemne speniť a potom ju pomaly ohrievať. Do pohára nalejte Amaretto a pridajte nakrájané plátky pomaranča. Následne zalejte zohriatou Vineu a môžete podávať. 

Vinea Grog

  • 200 ml Vinea (biela)
  • 50 ml rumu
  • 1 plátok citróna
  • 1 škoricová tyčinka (na ozdobu)

Postup prípravy

Na tryske zohrejete Vinea spolu so škoricou. Je potrebné najprv jemne speniť a potom ju pomaly ohrievať. Do pohára nalejte rum a pridajte plátky citrónu. Následne zalejte zohriatou Vineu a môžete podávať. 

Vinea Nealko Červená

  • 200 ml Vinea (červená)
  • 1 plátok pomaranča
  • plátok jablka
  • škorica celá, 3 klinčeky

Postup prípravy

Na tryske zohrejete Vinea spolu so škoricou a klinčekmi. Je potrebné najprv jemne speniť a potom ju pomaly ohrievať. Do pohára pridajte nakrájané plátky pomaranča a jablka. Následne zalejte zohriatou Vineu a môžete podávať.

Vinea Nealko Bílá

  • 200 ml Vinea (bielá)
  • 1 plátok pomaranča
  • plátok citrónu
  • škorica celá, 3 klinčeky

Postup prípravy

Na tryske zohrejete Vineu spolu so škoricou a klinčekmi. Je potrebné najprv jemne speniť a potom ju pomaly ohrievať. Do pohára pridajte nakrájané plátky pomaranča a citrónu. Následne zalejte zohriatou Vineou a môžete podávať.

Winter Red Elixír

  • 2,5 dcl Červená Vinea
  • Leros Čajový večierok Lipa & Zázvor
  • Celá škorica
  • Klinček
  • Badián
  • Zázvor
  • Citrón

Postup prípravy

Na parnej tryske si ohrejeme Červenú Vineu s korením. Pomaly pustíme paru aby Vinea nevypenila a hneď vypneme. Po spadnutí peny (2s) môžeme ohrievať rovnako ako klasické víno. Do šálky si pripravíme sáčok LEROS Čajový večierok Lipa & Zázvor a kúsok čerstvého zázvoru s plátkom citróna, zalejeme ohriatou Vineou a podávame.

Levander Punč

  • 2 dcl Leros Levanduľové upokojenie
  • 5 cl Jablkový džús
  • 4 cl Calvados (jablčná pálenka)
  • Plátok jablká + škorica

Postup prípravy

Pripravíme silný nálev Leros Levanduľové upokojenie, v pohári premiešame calvados a jablkový džús (barovou lyžičkou). Zlejeme dohromady. Ozdobíme plátkom jablka posypaným mletou škoricou.

Christmas Breakfast

  • 1 vrecko čaju Dilmah Earl Grey
  • 8 cl Gin
  • 2 čajové lyžičky Jahodového jamu
  • 3 čajové lyžičky Citrónovej šťavy
  • Plátok citróna, ľad

Postup prípravy

Rozstrihneme vrecko čaju Dilmah Earl Grey, vysypeme do šejkra, pridáme gin, jám, citrónovú šťavu a ľad. Spoločne pretrepeme (20 sekúnd) a prelejeme do pohára. Ozdobíme plátkom citróna (alebo sušeného citróna).

Lemon Spirit

  • Čierny čaj Dilmah Citrón & Limeta
  • 4 cl Hruškovice
  • Med
  • Plátok hrušky

Postup prípravy

Pripravíme si Čierny čaj Dilmah Citron & Limeta, pridáme čajovú lyžičku medu, hruškovicu a plátok hrušky (môže byť kompótovaná).

Späť na Miešané drinky